O nama

Kratka biografija:

Elektronikom sam počeo da se bavim iz hobija još u ranoj mladosti. Kasnije, u osnovnoj školi sam učestvovao na takmičenjima mladih tehničara zajedno sa mojim drugarima iz raketno-vazduhoplovne sekcije, gde sam u narednom periodu otvorio elektronsku sekciju. Završio sam srednju elektrotehničku školu “Nikola Tesla” u Nišu i nakon toga upisao Elektronski fakultet, takođe u Nišu. Diplomu inženjera elektronike dobijam 2006. godine. Vojni rok u civilnom služenju regulisao sam 2007. godine i krunišem najlepše “projekte” u životu, postajući ponosan otac prelepe ćerke Mine i sina Alekse.

ing. Nebojša Pejčić
godina rodenja 1979.
administrator ePraktikum sajta

Kako sam kroz etape mog života imao prilike da iskusim zaista raznolike oblasti primene elektronike u celini, trenutno sam se najviše našao u projektovanju i primeni programabilne logike gde prvenstveno mislim na mikrokontrolere. Najveću pažnju su mi privukli Microchip (PIC) mikrokontroleri koji svakako najviše prate trendove najšireg auditorijuma, dok je takođe na mom radnom stolu veliki broj uređaja u sebi sadržao i Atmel mikrokontrolere (89C i AVR)… Usled potreba funkcionisanja u celini imao sam prilike da se oprobam i u oblastima PC programiranja, web-dizajna i dizajna uopšte.

ePraktikum, Wisdom?

ePraktikum grupaciju oformili smo 1996. godine pri čemu je u njoj do danas prodefilovalo dosta ljudi sa kojima sam ja sarađivao i zbog kojih je cela ova priča nastala. U početku brend Wisdom se pojavio kao znak raspoznavanja naših ideja i autorskih dela, koja se nisu svodila na plagiranje drugih. Kasnije se pojavila potreba za proširenjem delatnosti i ustalili smo brend ePraktikum gde je u konačnoj verziji kreiran i zaštitni znak koga možete videti iznad. Profesionalni i komercijalni deo karijere 2007. nastavljam kroz pravni oblik EUROgenyx gde zajedno sa Dragoslavom Radoičićem nastupamo na našem i inostranom tržištu sa ponudom novih i finalno zaokruženih uređaja.

Reference i saradnja?

U toku svog rada imali smo prilike da sarađujemo sa sledećim firmama:

NOVA elektronika – Niš
EM-Pro – Niš
JENA electronic – Niš
Elektroterm – Knjaževac
Galenika fitofarmacija – Zemun, Beograd
ProCredit banka, AD Beograd
MM Security – Herceg Novi, Crna Gora
PORT d.o.o – Osijek, Hrvatska
EDI – Niš
Iskra Plus – Niš
Beotel – Beograd
SNG company – Niš
InfoElektronika – Niš
Mikroelektronika – Beograd
Poljoprivredni institut “Dr PETAR DREZGIĆ” – Sremska Mitrovica

infoElektronika?
Takođe počev od sredine 2001. godine, aktivno učestvujemo u kreiranju časopisa infoElektronika i forsiramo animaciju autorskih članaka na našim prostorima. Mnoge od projekata koji su objavljeni na ovom internet sajtu, takode možete pronaći i u papirnoj varijanti infoElektronike