Izgradnja termometra

U ovom delu korisnici mogu postavljati pitanja vezana za Hardver uopšte

Izgradnja termometra

Postod mzabic » Uto Jan 10, 2006 7:12 pm

Pozdrav !

Evo sljedeći upit:
Naime, svjestan sam da postoji "X" različitih izvedbi digitalnih termometara ali meni treba nešto drugačije.

Naime, trebao bih napraviti termometar koji bi se nalazio otprilike 1 km od moje kuće i trebalo bi nekako podesiti da mjeri temperaturu samo u 7h, 14h i 19h svaki dan te da se nekako na kraju dana bežićno na računalu prime podatci o temperaturama koje su taj dan bile u zadana vremena.
Svjestan sam da će ovo "bežično" poskupiti cijelu stvar stoga alternativa: kako napaviti da termometar nekoliko dana bilježi podatke i čuva ih u memoriji i da se npr. na kraju tjedna dođe na lokaciju i ručno zabilježe svi podatci koje je uređaj izmjerio?

Ako je netko na netu vidio gotove uređaje koji bi odgovarali mojim potrebama, svakako bih bio zahvalan ako bi mi mogao poslati link na neke stranice. Na netu sam našao stvarno puno o termometrima i tu je prevelika guzva pa bih molio ako netko ima konkretan prijedlog da mi pomogne, prilicno je bitno..

Unaprijed zahvalan...
mzabic
 
Postovi: 1
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 7:02 pm
Lokacija: ZAGREB

Re: Izgradnja termometra

Postod npejcic » Pet Jan 13, 2006 5:19 pm

mzabic je napisao:Svjestan sam da će ovo "bežično" poskupiti cijelu stvar stoga alternativa: kako napaviti da termometar nekoliko dana bilježi podatke i čuva ih u memoriji i da se npr. na kraju tjedna dođe na lokaciju i ručno zabilježe svi podatci koje je uređaj izmjerio?


Za ovaj alternativni metod uz neke prepravke (ili cak u originalnom obliku) moze se koristiti i uredjaj SHT11 ATIV koji mozes pogledati na mom sajtu a evo i direktnog linka:
http://www.epraktikum.co.yu/projekti/at ... 1_ativ.php

Uredjaj omogucava istovremenu akviziciju temperature i relativne vlaznosti vazduha i u zavisnosti od podesenog perioda uzorkovanja
kapacitet memorije je dovoljan za neprekidno snimanje od 2h - 3.5 godina....
Nebojša Pejčić
ePraktikum workgroup
npejcic
Site Admin
 
Postovi: 129
Pridružio se: Čet Sep 23, 2004 3:27 pm
Lokacija: Nis


Povratak na Hardware

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron